Đề Xuất 6/2023 # Top 7 Chủ Đề Nói Tiếng Anh Dành Cho Học Sinh Tiểu Học # Top 14 Like | Maytinhlongthanh.com

Đề Xuất 6/2023 # Top 7 Chủ Đề Nói Tiếng Anh Dành Cho Học Sinh Tiểu Học # Top 14 Like

Cập nhật nội dung chi tiết về Top 7 Chủ Đề Nói Tiếng Anh Dành Cho Học Sinh Tiểu Học mới nhất trên website Maytinhlongthanh.com. Hy vọng thông tin trong bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu ngoài mong đợi của bạn, chúng tôi sẽ làm việc thường xuyên để cập nhật nội dung mới nhằm giúp bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất.

{{ sentences[sIndex].text }}.

Your level :

{{level}}

{{ completedSteps }}%

{{ sentences[sIndex].text }}.

Your level :

{{level}}

{{ completedSteps }}%

I am a big fan of pizza. It is an Italian dish made from pizza dough and different kinds of topping. You can eat pizza with chilli sauce or cheese powder.

I eat pizza at least once a month. Sometimes I eat it at an Italian restaurant with my friend. But I usually have pizza delivered at home. I really love to eat pizza!

Chủ đề mùa trong năm

Thông qua việc gợi ý về thời tiết, thời gian, đặc điểm các mùa, các em sẽ vận dụng tốt các từ vựng về mùa được học, đồng thời nói thành những đoạn dài hoàn chỉnh.

I love winter so much! So I think it is the best season ever! In the winter, I can go skiing with my family and play with the snow.

I also enjoy eating roasted sweet potatoes in the winter because they taste really good and make me feel warm. Best of all, I love winter because of Christmas. I can exchange many presents with my beloved family and friends. 

Chủ đề bạn thân

Bạn có thể gợi ý cho các em miêu tả người bạn từ hình dáng, tính cách, sở thích… để hoàn thiện bài nói.

My best friend’s name is Wendy. She looks very pretty with long wavy hair and blue eyes. She has a round face, too. Wendy is really funny and friendly. She usually makes many jokes which makes me laugh a lot. She also likes to dance to music and her dream is to be a famous dancer.

Chủ đề trường học

My school is not far from my home so I usually walk to school. There are four floors in my school and my classroom is on the second floor. In my school, there is a computer lab, a library and a music room. In the break time, I like playing in the schoolyard. I usually play soccer there with some of my classmates. I love my school so much!

Chủ đề thể thao

Bạn có thể lựa chọn một trong các môn thể thao mà các em yêu thích như bóng đá, bóng rổ, bơi lội… và gợi ý sâu hơn về cách chơi, số người chơi, vị trí, đội yêu thích…để các em trao đổi nhiều hơn.

In all kinds of sports, I like basketball the most. Every Sunday morning, I play basketball with my friends on the basketball court at my school. I am very good at dribbling and shooting the ball. Besides, I enjoy watching basketball matches on TV on weekends.

Chủ đề phòng ngủ

Đây là nơi quen thuộc của các em mỗi ngày, do đó việc vận dụng hoặc ghi nhớ từ vựng cũng dễ dàng hơn. Phụ huynh có thể gợi ý cho các em chia sẻ về vị trí phòng, vật dụng hoặc góc yêu thích của các em.

There are five rooms in my room and I love my own room the most. My room is on the second floor and between my parent’s room and my sister’s one. 

There is a bed in the corner of my room. My desk is on the right of my lovely bed. I also have a small wardrobe next to my desk. I love my room because it’s cozy and it is decorated by myself.

Chủ đề gia đình

My family has four people: a father, a mother, and an older brother. My mother is a housewife and my father is a salesman. My brother is a middle school student, he is 2 years older than me.

My family often eats out at a restaurant every Sunday. My family is always important to me and I love them all.

Bên cạnh việc lựa chọn chủ đề nói tiếng Anh phù hợp cho các em học sinh tiểu học, các bậc phụ huynh có thể kết hợp hướng dẫn sửa lỗi phát âm và mở rộng thêm vốn từ cho con em mình. Để hoạt động này được dễ dàng hơn, bạn có thể sử dụng sự trợ giúp từ phần mềm luyện nói tiếng Anh ELSA Speak.

Ngoại trừ những người muốn phát triển chuyên sâu về tiếng Anh hoặc có ý định đi du học, thì cái đích cuối cùng của việc học tiếng Anh vẫn là giao tiếp thành thạo. Chính vì vậy, việc lựa chọn chủ đề nói tiếng Anh phù hợp và luyện tập ngay từ khi mới bắt đầu làm quen sẽ tạo cho các em ở độ tuổi tiểu học một nền tảng vững chắc về kỹ năng phát âm và giao tiếp sau này.

Tiếng Anh Dành Cho Học Sinh Tiểu Học

Chương trình được thiết kế đặc biệt dành cho trẻ nhỏ từ 6,5 đến 11 tuổi nhằm giúp các em hình thành và phát triển các kỹ năng tiếng anh từ cơ bản đến nâng cao, giúp các em tự tin và nói tiếng anh một cách tự nhiên nhất.

NÉT NỔI BẬT CỦA CHƯƠNG TRÌNH TIẾNG ANH DÀNH CHO HỌC SINH TIỂU HỌC:

Đến với EEC, Trẻ được tiếp cận PHƯƠNG PHÁP HỌC TPR (vận động toàn cơ thể) HOÀN TOÀN MỚI:

Trẻ được học ngoại ngữ theo đúng quy trình HỌC TIẾNG MẸ ĐẺ.

Học ngoại ngữ thông qua KHẢ NĂNG NGHE của trẻ

KHÔNG HỌC THUỘC LÒNG VÀ LẶP LẠI; HỌC ngoại ngữ bằng cách tác động lên BÁN CẦU NÃO PHẢI.

Trẻ TIẾP NHẬN ngoại ngữ một cách TỰ NHIÊN và DỄ DÀNG nhất.

Trẻ được luyện tập chuyên biệt về NGỮ ÂM, GIÚP TRẺ PHÁT ÂM CHUẨN ngay từ những bước đầu tiên.

ĐỘI NGŨ TRỢ GIẢNG hướng dẫn, KIỂM TRA BÀI CŨ và HỌC CÙNG CON 24/7 tại thư viện EEC.

Giáo trình học tập: English World ĐỘI NGŨ GIÁO VIÊN TẠI EEC:

Giáo viên bản ngữ đứng lớp và trực tiếp giảng dạy, giáo viên Việt Nam làm trợ giảng cho lớp học

Giáo viên bản ngữ là giáo viên các nước Anh, Mỹ, Ireland, Úc, Đức, Canada có chứng chỉ TESOL (chứng chỉ quốc tế chuẩn mực về phương pháp giảng dạy tiếng Anh, được công nhận và sử dụng trên hơn 80 quốc gia và được chấp nhận bởi hơn 1000 trường học ngoại ngữ trên thế giới). Giáo viên bản ngữ có nhiều kinh nghiệm dạy và làm việc với trẻ nhỏ, có khả năng khích lệ và nuôi dưỡng đam mê học ngoại ngữ ở trẻ.

KẾT THÚC CÁC KHÓA HỌC, HỌC SINH CÓ KHẢ NĂNG:

Tự tin và thoải mái khi nói chuyện bằng tiếng anh với người nước ngoài, có khả năng diễn đạt các ý tưởng của bản thân bằng tiếng anh trong nhiều tình huống khác nhau

Phát âm chuẩn các âm tiết cơ bản trong tiếng anh, là nền tảng để trẻ nghe và đọc đúng các từ tiếng anh.

Trẻ phát triển toàn diện 4 kỹ năng Tiếng anh: Nghe- Nói- Đọc- Viết.

Các bài hát cùng với các hành động TPR tác động đến bán cầu não phải của trẻ, giúp trẻ có cơ hội vận động và thể hiện các động tác theo nhạc, trẻ sẽ hào hứng và ghi nhớ từ vựng, cấu trúc lâu hơn.

Phát triển các kỹ năng học tập (tư duy độc lập, tự nghiên cứu) và các kĩ năng mềm (làm việc nhóm, thuyết trình trước đám đông…)

Các Trang Web Dành Cho Học Sinh Tiểu Học Học Tiếng Anh

Nhiều nghiên cứu được đưa ra về thời gian học ngoại ngữ tốt nhất của trẻ, theo đó từ 4 – 10 tuổi là thời kỳ trẻ có thể tiếp thu tiếng Anh một cách tự nhiên, nghe nói chuẩn, phát triển khả năng ngôn ngữ và tư duy não bộ tốt hơn.

Raz – kids – Trang web học tiếng anh cho trẻ mẫu giáo, tiểu học

Raz-kids là một trang web học tiếng anh cho trẻ khá nổi tiếng hiện nay với khả năng hỗ trợ trẻ phát triển đủ 4 kỹ năng nghe – nói – đọc – viết. Cụ thể, trong quá trình học, trẻ sẽ được học theo cụm từ kèm hình động minh họa thú vị, từ đó giúp bé ghi nhớ kiến thức lâu cũng như linh hoạt hơn trong cách vận dụng. Trang web này hiện cung cấp 29 cấp độ học tập tiếng anh cùng hơn 400 tựa sách điện tử giúp quá trình học của trẻ luôn thú vị và không bị nhàm chán.

Trang web truy cập: https://www.raz-kids.com/

Trang web học tiếng anh miễn phí – British Council Kids

  

Là một website thuộc Hội Đồng Anh, một tổ chức của vương quốc Anh chuyên về lĩnh vực giáo dục quốc tế. British Council Kids là một trang web học tiếng anh cho trẻ hoàn toàn miễn phí với rất nhiều trò chơi, bài hát và các hoạt động trực tiếp.

Trang web này giúp trẻ em làm quen cũng như coi tiếng anh như một phần trong cuộc sống, từ đó giúp quá trình tiếp thu các kiến thức về tiếng anh trở nên trôi chảy, thuận lợi hơn.

Địa chỉ website: https://learnenglishkids.britishcouncil.org/

Trang web tiếng anh theo hình thức vừa chơi vừa học – Teflgames

  

Nếu bạn đang tìm kiếm một website giúp trẻ có thể vừa chơi vừa học tiếng anh mà không cảm thấy nhàm chán thì Teflgames chính là một trong những lựa chọn nên được ưu tiên dành cho bạn.

Teflgames với đủ các cấp độ chơi từ dễ đến khó sẽ giúp trẻ có một khoảng thời gian giải trí đầy hữu ích.

Địa chỉ truy cập: https://www.teflgames.com/

Busy Beavers – Tiếng Anh trẻ em giúp nâng cao tư duy và sáng tạo

  

Rất nhiều trẻ em hiện nay giải trí bằng việc xem các video dạng hoạt hình thú vị trên youtube. Vậy thì tại sao các bậc phụ huynh không tập cho con mình xem các video hoạt hình hữu ích hơn. Busy Beavers cung cấp đến người dùng các video học tiếng anh vừa thú vị, hấp dẫn mà còn giúp bé nâng cao tư duy và sáng tạo hơn.

Busy Beavers cũng có kênh video trên youtube giúp việc theo dõi các video diễn ra nhanh chóng và dễ dàng hơn.

Website của Busy Beavers: https://busybeavers.com/

Kênh youtube của Busy Beavers: https://www.youtube.com/channel/UCbt63GNsB5wet6NO3dmhssA

Starfall – Trang web Toán – Anh kết hợp cho trẻ em

  

Starfall là một trong những trang web công cộng miễn phí với mục đích dạy trẻ em đọc và học Toán – Anh. Điểm nổi bật trong lợi ích của Starfall là khả năng giúp trẻ nhận thức âm vị, ngữ âm tuần tự có hệ thống cùng sự kết hợp nhuần nhuyễn với toán học, giúp trẻ em vừa có thể khám phá, vui chơi lại có thể hấp thu các kiến thức hữu ích.

Website truy cập: https://www.starfall.com/

Your Childlearns – Website tổng hợp các trò chơi dành cho trẻ theo từng lứa tuổi

  

Bên cạnh những trò chơi online trên website, chắc hẳn không ít bậc cha mẹ muốn tìm kiếm những trò chơi để tăng sự tương tác giữa trẻ và bố mẹ ngoài đời. Nhưng những trò chơi dạng nào là hữu ích và phát triển trí tuệ tốt nhất? Your Childlearns là website tổng hợp các trò chơi cho trẻ từng lứa tuổi, những trò chơi này vừa giúp trẻ trau dồi khả năng tiếng anh lại còn giúp tăng sự tương tác giữa cha mẹ và trẻ.

Website truy cập: http://www.yourchildlearns.com/owlmouse.htm

Dream English Kid Song – Website học tiếng Anh vui nhộn cho học sinh tiểu học

7 Chủ Đề Thi Nói Tiếng Anh B1 Thường Gặp

1. JOB – CÔNG VIỆC

Các câu hỏi Part 1 thường gặp

1. What’s your job?

I’m a (teacher, doctor, engineer, office-worker, nurse, lawyer …). I have been passionate about it since I was a kid.

2. How long have you had it?

I have worked my job for a long time ( ten, six, thirteen years)

3. Is there anything you don’t like about your job?

The thing that I don’t like about my job is salary and working conditions. Because I work at a public place which is related to the government, and I would like to receive more salary.

 Talk about your job.

I am now working as an English teacher at the private secondary school in my hometown – Binh Phuoc. Teacher has been my dream for such a long time. I really like my job because I am able to apply the knowledge and skills of the field I studied in my work. Moreover, I can study valuable experience from my colleagues not only about work but also about life. Normally, I start my working day at 6:30 am and finish it at 5 pm. Now every day is a wonderful day with me.

2. HOBBIES – SỞ THÍCH 

Các câu hỏi Part 1 thường gặp

1. What do you enjoy doing in your free time?

In my free time, I often/usually (play badminton,  listen to music, watch movies, read books,  hang out with my friends …). I feel very comfortable doing that.

 2. How do you spend time doing it?

I will spend all of my free time doing the things that I like.

3. Who do you usually do it with?

I usually do it with my family.

Talk about your weekend activities.

There are many things I usually do at the weekend but I always spend time with my family. On Sundays morning I usually go shopping for goods at Big C supermarket with my mom. In the evening we usually watch movies at home. I prefer romantic films but my kids and my husband like cartoons or comedies. So we often watch comedies together. After that I usually check the school homework of my kids.

 Talk about your hobbies.

Most people like playing games or chatting on computer social networks. Unlike them, I like reading best. I spend most of my free-time reading books. When I am reading books, our minds are free to picture and link the information, it feels like I am experiencing the situation and seeing what’s going on. Those are very real feelings that are hard to bring to me. I have a small library in my house for reading but sometimes I use the computer to find some interesting stories that I don’t have.

3. WEATHER – THỜI TIẾT

Các câu hỏi Part 1 thường gặp

1. What kind of weather do you like?

I like cool and warm weather. That is the reason why I like summer very much.

 2. Do you pay attention to the climate changes in your area in the past few years?

Yes, I do. In recent years, climate change has changed the temperature in my areas. The weather is hotter and hotter. The sea level is increasing so it affects the farms in my hometown. I really worry about that.

 3. Do you think weather can affect people’s mood?

Yes, I do. Rainy days really can get me down. And sunny or cool days can make me happy.

Talk about your favourite weather.

Unlike most people, I like winter very much! I like the cool air and wind. Anytime winter starts, I have a strange feeling. I often walk alone around the park in winter because it makes me relax. Moreover, my friend and I love to eat ice cream or corn in winter. There are many sweet memories in this time. I am always looking forward to winter.

4. LEARNING ENGLISH – VIỆC HỌC TIẾNG ANH

Các câu hỏi Part 1 thường gặp

 1. Do you think it is easy to learn English?

Yes, I do. I think English is very easy to learn.

2. Which skill in English are you good at?

I am good at Listening and Speaking skills in English. That’s why I have a lot of foreign friends thanks to communication

 3. Which skill do you think is the most difficult one?

I think Reading skill is the most difficult. Because my vocabulary is not good, I think it is difficult to read a long article

 Talk about how to learn English well.

English is not only an international language but also a wonderful language in the world. It needs for my future job because it’s easier to get a job with an English degree. To learn English well, I usually listen to English songs and try to read as much as I can. For speaking skill, I always try to use English to communicate with my colleagues.

5. SPORT – THỂ THAO

Các câu hỏi Part 1 thường gặp

1. Do you like enjoying watching sports or playing sports?

Yes, I do. I like watching sports so much.

 2. Which is your favourite sport? Why?

My favourite sport is swimming. Because I really like the feel when I soak and swim like fish in the water.

 3. Do you think playing sports is important for your health?

Yes, I do. I think playing sports is important for my health.

Talk about your favorite sport.

There are many types of sports such as swimming, running, cycling, tennis, badminton, golf and football, etc. My favorite sport is basketball. For me, basketball is a good way to help me reduce the pressure after a long day’s work and pursue a healthy lifestyle. I usually play basketball on the weekends with my teams.

 6. SCHOOL – TRƯỜNG HỌC

Các câu hỏi Part 1 thường gặp

1. Can you tell me something about your high school? What do you like most about it?

 My high school in memory is a rather spacious school and there I have a lot of friends. I like the most that I can share three years of study with my friends in a class at the high school.

2.  Do you often visit your high school? What has changed since your graduation?

Yes, I do. I often visit my high school every year. I’ve seen since I graduated, the school’s made a lot of changes like a lot of new teachers, built more football fields for students.

3. Which subject do you like best at high school?

When I went to high school, I liked Math best because I can learn with numbers and know how to calculate fast. 

Talk about your high school

I started high school when I was fifteen years old. My school was located near my home, so every day I walked to school with myself, or sometimes with my neighbours. My school is called Xuan Loc High School, which was established 40 years ago in my hometown. The school was quite ancient but cozy enough for me to study. Although the school’s space was large, there were not many students here. Besides, the teachers there were always kind-hearted and good knowledge.

Talk about your school’s life 

My school starts at 7 o’clock in the morning and ends at 5 o’clock in the afternoon. At school, I meet my friends, my teachers and I also learn many subjects such as Math, Science, literature, Physics, Technology, Geography, History,… but I like Math best because I can learn with numbers and know how to calculate fast. I have a thirty-minute break in the morning and a twenty-minute break in the afternoon.

7. FOOD AND DRINKS – THỨC ĂN VÀ ĐỒ UỐNG

Các câu hỏi Part 1 thường gặp

1. Can you cook?

Oh yes, I love to cook. It is one of my favourite hobbies.

2. Who does the cooking for your family?

My mom does. Sometimes my older sister cooks for dinner. On weekends, I sometimes cook, too.

3. What kind of food do you like?

The kind of food I like is Pho. It is one of the traditional foods in Vietnam. Pho is really tasty and great.

4. What food is good for your health?

Some foods which are good for my health are: vegetables, fruits, and dairy products like cheese, milk,…

5. How often do you eat out?

I often eat out once a week. Usually at the weekend with my family. We often go to the restaurant to enjoy food together.

Do you prefer eating at home or in a restaurant?

I like eating at home. The reason being you can actually be whatever you want to, wear whatever you want to and while eating if you get a homely feeling I think it makes food more delicious.

MS.KATE MASTER – VSTEP TRONG TẦM TAY

Bạn đang đọc nội dung bài viết Top 7 Chủ Đề Nói Tiếng Anh Dành Cho Học Sinh Tiểu Học trên website Maytinhlongthanh.com. Hy vọng một phần nào đó những thông tin mà chúng tôi đã cung cấp là rất hữu ích với bạn. Nếu nội dung bài viết hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!