Đề Xuất 5/2023 # Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 Học Kì 1 Sở Gd&Amp;Đt Thành Phố Đà Nẵng # Top 12 Like | Maytinhlongthanh.com

Đề Xuất 5/2023 # Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 Học Kì 1 Sở Gd&Amp;Đt Thành Phố Đà Nẵng # Top 12 Like

Cập nhật nội dung chi tiết về Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 Học Kì 1 Sở Gd&Amp;Đt Thành Phố Đà Nẵng mới nhất trên website Maytinhlongthanh.com. Hy vọng thông tin trong bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu ngoài mong đợi của bạn, chúng tôi sẽ làm việc thường xuyên để cập nhật nội dung mới nhằm giúp bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 học kì 1 năm 2020 có đáp án

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 12 có đáp án

A. Certainly, I would

B. Yes, I’d love to

C. No, I wouldn’t

D. I don’t mind

A. No, thanks

B. That’s all right

C. Yes, you’re right

D. With pleasure

A. an

B. a

C. the

D. Ø

A. with

B. of

C. for

D. on

A. on

B. with

C. by

D. to

A. effective

B. effectively

C. effectiveness

D. effect

A. linked

B. related

C. applied

D. sent

A. actions

B. ways

C. attitudes

D. manners

A. obliged

B. willing

C. forced

D. honest

A. interview

B. to interview

C. interviewing

D. interviewed

A. well-built

B. well-prepared

C. well-paid

D. well-behaved

Question 16. Choose the phrase CLOSEST in meaning to the underlined phrase.

Don’t let him persuade you. You should stand your ground.

A. stand on your own feet

B. be brave

C. be calm

D. not change your mind

A. that

B. whose

C. who

D. which

A. had danced

B. were dancing

C. danced

D. was dancing

A. had arrived

B. was arriving

C. would arrive

D. has arrived

A. When

B. Since

C. Unless

D. If

A. who

B. if

C. what

D. why

A. was changed

B. were changed

C. changed

D. change

A. attracted

B. contributed

C. attended

D. interested

A. divide

B. distribute

C. share

D. give

Choose the underlined part that needs correction.

Question 25. (A) Waiting (B) for the bus, we saw Hung (C) go with a pretty girl and talking (D) cheerfully.

Question 26. Jane (A) phoned for an ambulance and (B) the police, (C) but they arrived (D) lately.

Question 27. Before bridges (A) were built, (B) all transport across major rivers in the US (C) were by (D) ferryboat.

the sentence that is closest in meaning to the original one.

Question 28. She did not study hard enough to win the scholarship.

A. Winning the scholarship did not make her study harder.

B. She studied hard but she couldn’t win the scholarship.

C. It was very hard for her to win the scholarship.

D. She could have won the scholarship if she had studied harder.

Question 29. “I didn’t take your computer,” he said to me.

A. He doubted whether he’d taken my computer.

B. He suggested he had taken my computer.

C. He denied having taken my computer.

D. He didn’t want to take my computer.

Question 30. He doesn’t find it hard to work the night shift now.

A. He prefers working the night shift to the day one.

B. He used to work during the day.

C. He has got used to working the night shift now.

D. He doesn’t have to work hard at night now.

Read the following passage and choose the best answer to each of the questions from 36 to 40.

There is always conflict between people because we have different needs and wants. For example, you may want to see an action movie but your significant other wants to see a comedy or you may prefer eating at a Mexican restaurant while your spouse wants Chinese. However, you have known each other well for years and will work it out.

In the workplace, there is always conflict as well but it’s usually more difficult to resolve than with personal relationships. There are differences between workers, between workers and supervisors, between departments, between companies, between companies and their customers, between companies and their governing bodies. These relationships are usually not as deep or trusting as personal ones making resolving disputes more difficult and challenging.

Interestingly, most workplace conflict is totally unnecessary because it is usually the result of simple misunderstandings, miscommunications or small differences that could be easily resolved if the truly knew each other’s motivations. Unfortunately, at work there is rarely the opportunity to develop deep personal relationships and when you add the complexity of cross-cultural differences and the gulf can seem insurmountable. Culture brings unique perspectives on deadlines, conflict resolution, speaking one’s mind, working as a team and much more.

However, with a little training and education people will recognize that they have a lot more in common than they have differences. When cross-cultural conflict is resolved and employees with diverse backgrounds and skills start to work together, the potential and promise of diversity in the workplace can be fully realized.

A. favorite movies

B. favorite foods

C. needs and wants

D. insights and ideas

Question 37. Which of the following is NOT mentioned as a cause of conflict at workplaces?

A. simple misunderstandings

B. small differences

C. miscommunications

D. deep personal relationships

A. bosses

B. managers

C. employees

D. colleagues

A. too much to be calculated

B. too great to be overcome

C. too big to be measured

D. too many to be counted

A. training and education

B. realizing the potential of diversity

C. working with one another

D. keeping promise with each other

ĐÁP ÁN Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1 – A; 2 – D;

Choose the word that has a different stress pattern.

3 – A; 4 – A;

Choose the best answer to each of the following questions or do as directed.

5 – D; 6 – B; 7 – D; 8 – A; 9 – A; 10 – B;

11 – A; 12 – D; 13 – B; 14 – D; 15 – C;

16 – D; 17 – C; 18 – D; 19 – A; 20 – B;

21 – C; 22 – B; 23 – A; 24 – C;

Choose the underlined part that needs correction.

25 – C; 26 – D; 27 – C;

Choose the sentence that is closest in meaning to the original one.

28 – D; 29 – C; 30 – C;

Read the following passage and choose the best answer for each of the blanks from 31 to 35.

31 – C; 32 – D; 33 – C; 34 – C; 35 – A;

Read the following passage and choose the best answer to each of the questions from 36 to 40.

36 – C; 37 – D; 38 – D; 39 – B; 40 – A;

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 – 2021.

Đề Thi Học Kì 1 Lớp 12 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án

Đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án năm 2020

Đề thi tiếng Anh lớp 12 chương trình mới học kì 1 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới khác nhau như: Chọn từ có cách phát âm khác, Tìm từ có trọng âm khác, Chia dạng đúng của từ trong ngoặc, Điền từ thích hợp hoàn thành đoặn văn tiếng Anh, Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi, Tìm lỗi sai và sửa, Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi … kèm theo giải đáp án chi tiết giúp các em học sinh lớp 12 đối chiếu kết quả bài làm trên chúng tôi một cách nhanh và chính xác nhất. chúng tôi hy vọng rằng đề ôn tập tiếng Anh lớp 12 cuối học kì này sẽ là tài liệu ôn thi học kì 1 năm 2020 – 2021 hiệu quả dành cho các em học sinh lớp 12.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 12 mới có đáp án

I. Choose the word which is stressed differently from the rest. II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: III. Choose the best option to complete the following sentences .

6. A letter of ……… is sometimes really necessary for you in a job interview.

A. recommend

B. recommended

C. recommender

D. recommendation

7. Her job was so ……… that she decided to quit it.

A. interesting

B. satisfactory

C. stressful

D. wonderful

8. Can you please tell me some information that ……… to the job?

A. indicates

B. expresses

C. interests

D. relates

9. At first year at college was probably the best and most ……… year of my life.

A. challenge

B. challenged

C. challenging

D. challenged

10.If I were offered the job, I think I ……… it.

A. take

B. will take

C. would take

D. would have taken.

11.He is the man ……… car was stolen last week.

A. whom

B. that

C. which

D. whose

12.I would like to know the reason ……… he decided to quit the job.

A. why

B. which

C. that

D. when

13. Many people believe that ……… human beings will never used up all ……… natural resources on earth.

A. the/ a

B. Ø/ the

C. a/ the

D. the/ Ø

14. My parents ……… their favourite show on TV when Daisy ……… last night.

A. watched/ was calling

B. have watched/ called

C. were watching/ called

D. watched/ had called

15. “Congratulations! You did great.” – ” ……… .”

A. It’s nice of you to say so

B. It’s my pleasure

C. That’s okay

D. You’re welcome

16. ……… large number of Indian men agreed that it was unwise to confide in their wives.

A. Ø

B. An

C. The

D. A

17.”Would you like to go to the movies tonight?” – “……… .”

A. No, I don’t like

B. Of course

C. I’d love to

D. Yes, I’d like

18.”What a lovely house you have!” – ” ……… .”

A. You’re welcome

B. Thank you

C. Of course

D. I think so

19. Emily said that her parents ……… to Paris ……… .

A. would go/ the next day

B. had gone/ the day after

C. will go/ tomorrow

D. went/ tomorrow

20. In England, primary education is provided by state schools run by the government and by ……… fee-paying schools.

A. independent

B. independently

C. independence

D. depended

21. School uniform is required in most of Vietnamese schools.

A. divided

B. depended

C. compulsory

D. paid

22. Are you fond ……… newspapers and magazines?

A. of having read

B. of reading

C. of read

D. reading

23. Learning English, I find prepositions very ……… .

A. interested

B. interestingly

C. interest

D. interesting

A. she did not go

B. her do not go

C. her did not to go

D. her not to go

25. “Thank you for the nice gift.” – ” ……… .”

A. You’re welcomed

B. I’m glad you like it

C. But do you know how much it costs?

D. In fact, I myself don’t like it

26. I ……… there once a long time ago and ……… back since.

A. have been/ will not be

B. was/ have not been

C. had been/ was not

D. would be/ had not been

27. ……… the rain, the baseball game was not cancelled.

A. In spite of

B. Even though

C. Although

D. Despite of

28. I saw a bear while I ……… in the forest.

A. am walking

B. walked

C. were walking

D. was walking

29. ……… he has a lot of money, he still feels unhappy.

A. Despite

B. Although

C. Because

D. Because of

30. Renovation (Doi Moi) was officially initiated in 1986 ……… the Vietnamese Communist Party.

A. at

B. n

C. by

D. for

IV. Choose the best sentence which has the same meaning as the given one

31. Hung didn’t call Lan because it was too late.

A. Hung will call Lan, if it is early.

B. If it were not late, Hung would call Lan.

C. Hung didn’t plan to call Lan, but he changed his mind at the last minute.

D. If it hadn’t been so late, Hung would have called Lan.

32. He said “If I had enough money, I could buy that dictionary.”

A. He said if he had enough money, he could buy that dictionary

B. He said if he had had enough money, he could buy that dictionary.

C. He said if he had enough money, he could have bought that dictionary.

D. He said if he had had enough money, he could have bought that dictionary.

33. “Good morning, Mary! How are you?” Henry said

A. Henry greeted Mary and asked how she was.

B. Henry greeted Mary and asked how is she.

C. Henry said good morning Mary and asked how was she.

D. Henry said good morning and asked Mary how she is.

34.Tom bought that book yesterday.

A. That book was bought yesterday by Tom.

B. That book was bought by Tom yesterday.

C. That book yesterday was bought by Tom

D. That book was bought yesterday.

35. Cindy said that “I haven’t seen John since last month.”

A. Cindy said she doesn’t see John since the previous month.

B. Cindy said she wasn’t seen John since the previous month.

C. Cindy said she hasn’t seen John since the previous month.

D. Cindy said she hadn’t seen John since the previous month.

V. Choose the underlined part among A,B,C or D that needs correcting.

36. She wanted to know (A) what company (B) I worked for (C) the (D) previous year.

37. They wondered (A) if (B) Jane would come (C) to the party (D) the next day or not

38. Either (A) you or (B) your friend are (C) on charge (D) today

39. Education (A) and training are an (B) important steps in getting (C) the kind of job that (D) you would like to have.

40. I’d like buying (A) a new dictionary (B) but I don’t (C) have enough money (D).

VI. Choose the word or phrase among A, B, C, or D that best fits the blank space in the following passage:

Around the age of eighteen, you must make one of the biggest decisions of your life. “Do I stay on at school and hopefully go on to university later? Do I leave and start work or begin a training (41) ………….?”

41. A. class B. course C. term D. school

42. A. useful B. worth C. important D. necessary

43. A. in B. to C. on D. in to

44. A. when B. what C. where D. while

45. A. doing B. making C. getting D. taking

VII. Choose the item among A, B, C or D that best answers the questions about the passage:

In the United States and Canada, it is very important to look at a person in the eyes when you are having a conversation with him or her. If you look down or to the side when the other person is talking, that person will think that you are not interested in what he or she is saying. This of course, is not polite. If you look down or to the side when you are talking, you may appear hiding something, that is, it might seem that you are not honest. However, people who are speaking will sometimes look away for a few seconds when they are thinking or trying to find the right word. But they always turn immediately back to look the listener in the eyes. These social rules are the same for two women, two men, a woman and a man, or an adult and a child.

46. These social rules are used for …………. .

A. two men

B. a man and a woman

C. everybody

D. two women

47. When you are talking to an American or Canadian, you should …………. .

A. look directly at him or her

B. look to the side

C. avoid looking directly at him or her

D. look down

48. Looking down or to the side when you are spoken to means …………. .

A. you respect him or her

B. you are afraid of him or her

C. you are paying attention to him or her

D. you feel bored with his or her words

49. It is very …………. of you not to look in the eyes of the listener while talking.

A. impolite

B. polite

C. honest

D. dishonest

50. People can look away for a few words while speaking …………. .

A. to find something

B. to find the correct word

C. to hide something

D. to hide their feelings

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 – 2021.

15 Đề Thi Học Kì 1 Lớp 12 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án

15 đề thi học kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh có đáp án

Tài liệu ôn thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 12

Đề thi học kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh

Kì thi học kì 1 là thời gian đầy căng thẳng và áp lực với kỳ vọng của thầy cô, cha mẹ, bạn bè. Hiểu được tâm trạng ấy và mong muốn các em đạt kết quả cao hơn, chúng tôi đã tuyển chọn và giới thiệu . Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo hữu ích cho các em học sinh.

A. hasbeen painted B. was painted C. painted D. has painted

A. will/ do/are B. would/ do/ were C. can/ do/ was D. shall/ do/ are

A. would see B. will see C. am going to see D. see

A. ate B. eat C. eaten D. eating

A. had lost B. lost C. has lost D. lose

A. at B. of C. about D. in

A. of B. for C. with D. to

A. society B. socialize C. social D. socializing

A. communication B. communicate C. communicant D. communicative

A. responsibly B. responsible C. responsibility D. responsive

A. disappointment B. disappointedly C. disappointed D. disappoint

A. What a lovelytoy! B. Have a nice day!

C. The same toyou! D. What a pity!

A. It’snice B. You’re welcome C. Not at all D. Thanks, Peter

A. check B. examination C. interview D. test

A. to B. so that C. because D. so

22. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

A. be related to B. express interest in C. be interested in D. pay attention to

A. he was going/ following day C. I was going/ day after

B. I’m going/ day after D. he’s going/ following day

24. “It was nice of you to give me the present. Thank you” Ben said to Mary.

A. of giving him

B. for giving him

C. it had been nice of her to give him

D. that she had been nice to give him

25. Shakespeare wrote “Romeo and Juliet” in 1605.

A. “Romeo and Juliet” were written by Shakespearein1605

B. “Romeo and Juliet” was written by Shakespeare in 1605.

C. ” Romeo and Juliet” was written in 1605 by Shakespeare

D. ” Romeo and Juliet” were written in 1605 byShakespeare

A. have beentotally destroyed C. have totally been destroyed

B. has been totally destroyed D. has totally been destroyed

– Unless you much harder, you the exam.

A. work/ will pass C. don’t work/ will pass

B. don’t work/ won’t pass D. work/ won’t pass

28. My sister is often sick because she doesn’t do physical exercise.

A. If my sister does physical exercise, she won’t often be sick.

B. If my sister isn’t physical exercise, she does sick.

C. If my sister did physical exercise, she wouldn’t often be sick.

D. If my sister wasn’t physical exercise, she would do sick.

A. whose B. that C. where D. which

30. My father wants to speak to you. You met him yesterday.

A. whose B. whom C. whom D. that

31. In spite of his poorness, he is honest.

A. Although he is poor, he is C. Despite he is poor, he is honest.

B. Although he is poor, but he is honest. D. In spite of he is poor, he is honest.

A. though B. because C. because of D. in spite of

A. ф/ in B. a/ ф C. ф/ on D. the/ ф

A. a/ a/a B. the/ the/ the C. ф/ ф/ ф D. the/ the/ ф

35. The man who is speaking to John is my brother.

A. The man spoke to John is my brother.

B. The man spoken to John is my brother.

C. The man is speaking to John is my brother.

D. The man speaking to John is my brother.

A. written B. writing C. which written D. that wrote

Choose the underlined part that needs correction.

37. I often listen music when I have free time. A B C D

38. We spent a week to preparing for our concert. A B C D

39. The phone rung while I was washing the dishes. A B C D

40. The more live with him, the most I love him. A B C D

Read the passage below and choose the best answer (A, B, C or D) to each question.

The habits of those who constantly play video games are very important to people working in video-game industry. If video games are going to one of the most attractive features of future interactive systems, it is essential for producers to know what types of games to make, how best to present such games on interactive video, and how to ensure that such games maintain their fascination for people. Above all, it is vital to build up detailed profiles of people who are addicted to video games.

Until recently, the chief market for video games has been boys aged eight to fifteen. The fascination for interactive video games is seen in its purest form in this group. Video games appeal to some deep instinct in boys who find it impossible to tear themselves from them. Schoolwork is ignored, health is damaged and even eating habits are affected. Girls of the same age, however, are entirely different, demonstrating far greater freedom from the hold of video games. Quite simply, they can take video games in their strike, being able to play them when they want and then leave them alone.

A. finding the best ways of continuing to attract people

B. developing computer techniques in making such games

C. learning about drug to which people are addicted

D. designing ways

A. young adult women

B. boys from eight to fifteen years old

C. girls between eight and fifteen

D. supermarket assistants

A. Adult men and women

B. Boys and girls from eight to fifteen

C. Girls and boys above eight

D. Girls and boys below eight

A. separate boys from girls

B. make people relaxing

C. destroy people’s instincts

D. make people physically

A. more intelligent than boys

B. more addicted to video games

C. more concentrated on video games

D. less affected by video games

Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 Thí Điểm Có Đáp Án

Đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án

Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án

Choose the word whose underlined part is pronounced differently. Choose the word which is stressed differently from the rest.

3. a. summary b. different c. physical d. decision

4. a. attractiveness b. traditional c. generation d. American

A. studied/ were B. studied/ have been C. have studied/ were D. have studied/ have been

A. did B. made C. caused D. created

A. at B. to C. in D. against

A. repetitive B. repeatedly C. repetition D. repeat

A. that B. whom C. whose D. which

A. Had you arrived B. If you arrived C. Were you arrived D. If you hadn’t arrived

A. hard to take part B. to take hard part C. to hard take part D. to take part hard

A. does B. has C. doesn’t D. hasn’t

A. be careful B. not be careless C. to be careful D. to be careful with

A. speed B. fast C. time D. pace

A. touch B. link C. contact D. connection

A. reading B. to read C. to reading D. has read

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. Two friends Peter and Linda are talking about pet.

– Peter: “Well, cats are very good at catching mice around the house.”

A. Nothing more to say.

B. You can say that again.

C. Yes, I hope so.

D. No, dogs are very good, too.

18. David is talking about Mr. West’s early retirement.

– David: “Mr. West is going to retire next month.”

A. Oh, I have no idea.

B. You don’t say!

C. Right, you’d probably be the next.

D. Congratulations!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

19: In some countries, the disease burden could be prevented through environmental improvements.

A. something to entertain

B. something sad

C. something enjoyable

D. something to suffer

20. Population growth rates vary among regions and even among countries within the same region.

A. fluctuate

B. stay unchanged

C. restrain

D. remain unstable

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

21. Many scientists agree that global warming poses great threats to all species on Earth.

A. irritations

B. annoyances

C. fears

D. risks

22. Southeast Asia is a region of diverse cultures.

A. like

B. same

C. various

D. respected

Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

23. Are Vietnamese children (A) allowed to join (B) their parents in making (C) family choose (D)?

24. The assumption that (A) smoking has bad effects (B) on (C) our health have been proved (D).

25. Thousands of years (A) ago, the Sahara had water enough (B) so that people and animals were able (C) to survive on the edge of the desert (D).

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

26. Lien last visited a centre for children with cognitive impairments two weeks ago.

A. Lien hasn’t visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.

B. It’s two weeks when Lien visited a centre for children with cognitive impairments.

C. Lien visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.

D. This is the last time Lien visited a centre for children with cognitive impairments.

27. Kate works for an organization which collects money to help orphans.

A. The organization which Kate works for collects money to help orphans.

B. The organization where Kate works for collects money to help orphans.

C. The organization for that Kate works collects money to help orphans.

D. Money of orphans is collected in the organization where Kate works.

28. “When the bell rings take the meat out of the oven,” my sister said.

A. My sister warned me against taking the meat out of the oven when the bell rang.

B. My sister said that when the bell rang I was to take the meat out of the oven.

C. My sister suggested that I should take the meat out of the oven when the bell rang.

D. My sister asked me that when the bell rang to take the meat out of the oven.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best joins each of the following pairs.

29. The holiday was so expensive. We could only afford five days.

A. It was such an expensive holiday that we could only afford five days.

B. The holiday was dirt cheap, so we could afford more than five days.

C. So expensive was a five-day holiday that we could hardly afford it.

D. A five-day holiday wasn’t cheap, so we couldn’t afford it.

30. The basketball team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. As soon as they blamed each other, the basketball team knew they lost the match.

B. No sooner had the basketball team started to blame each other than they knew they lost the match.

C. Not only did the basketball team lose the match but they blamed each other as well.

D. Hardly had the basketball team known they lost the match when they started to blame each other.

31 a. unless b. if c. otherwise d. when

32. a. better b. earlier c. later d. worse

33. a. remain b. maintain c. develop d. happen

34. a. career b. environment c. compartment d. area

35. a. quietly b. quite c. quiet d. hardly

Read the passage and then choose the best answer.

Ever since humans inhabited the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot.

Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction.

Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people.

While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.

36. The word “these” in paragraph1 refers to …………………

A. tourists B. the deaf and the mute

C. thoughts and feelings D. sign language motions

37. All of the following statements are true EXCEPT …………………….

A. there are many forms of communication in existence today

B. verbalization is the most common form of communication

C. the deaf and mute use an oral form of communication

D. ideas and thoughts can be transmitted by body language

38. Which form other than oral speech would be most commonly used among blind people?

A. Picture signs B. Braille C. Body language D. Signal flags

39. The word “wink” in paragraph 2 means most nearly the same as

A. close one eye briefly B. close two eyes briefly

C. bob the head up and down D. shake the head from side to side

40. Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT for ……………….

A. spelling B. ideas C. whole words D. expressions

41. People need to communicate in order to ……………….

A. create language barriers B. keep from reading with their fingertips

C. be picturesque and exact D. express thoughts and feelings

42. What is the best title for the passage?

A. The Important of Sign Language

B. The Many Forms of Communication

C. Ways of Expressing Feelings

D. Picturesque Symbols of Communication

Read the passage and then choose the best answer. THE GOLDEN GATE BRIDGE

The golden Gate Bridge is one of the symbols of the United States of America. It is located in San Francisco, California, and spans the Golden Gate strait-a mile wide strait that connects the Pacific Ocean to the San francisco Bay.

It is sure one of the most beautiful bridges in the world, and also one of the tallest (the height of a bridge is the height of the towers). The bridge as it is today was designed by architects Irving and Gertrude Morrow. However thier art deco project was not the first Golden Gate Bridge. The original plans for the bridge were drawn in 1961, but they were of a very complicated and ugly structure, certainly not something could be ever proud of.

The bridge was a true experiment in its time, such a long suspension bridge had never been tried before. It had the hightest towers, the thickest cables and the largest underwater foundations ever built. The foundations were a real problem, because they had to be cast in a depth of more than 100 feet. Extreme depth wasn’t the sole problem. The real challenge lay in the sinking of the piers in the violent waves of the open sea, which was thought to be almost impossible the construction began in 1933 and was finished in 1937,when the bridge opened to pedestrians. (It was opened to cars one years later). The bridge was finished ahead of schedule and cost much less than was estimated.Today the Golden Gate Bridge has a main span of 4,200 feet (almost a mile) and a total length of 8,981 feet. The towers supporting the huge cables rise 746 feet above the water. Each steel cable is 7,650 long and has a diameter of 36 inches.

”International orange ” is the color the bridge has always been painted. The architects chose it because it blends well with the span’s natural setting. However, if the Navy had had its way, the bridge would have been painted black with yellow stripes-in favor of greater visibility for passing ships. There are fog horns to let passing ships know where the bridge is, and aircraf beacon on the tops of the towers to prevent planes from crashing into them.

The Golden Gate Bridge is the first sight for many people approaching the United States by boat. It is almost the West Coast’s ” Stautue of Liberty” and is something everyone should at least once.

A.spans the San Francisco

B. is the best-known symbol of the United States

C. spans the Golden Gate Strait

D. is painted gold has a gold -plated at each end.

A.were designed by Irving and Gertrude Morrow in 1916

B. were designed by Irving Morrow but were too complicated

C. were something America could be proud of

D. were not designed in art deco style.

A. it was thought to be almost impossible

B. the piers had to be sunk in the open sea through of violent waves

C. They had to be the largest ones ever built.

D. They had to be cast by teams of divers, which was very expensive

46. Which one is true?

A. The construction of the Golden Gate Bridge took four years.

B. The bridge was opened to car traffic in 1939.

C. People were allowed to cross the bridge in 1939

D. The construction of the bridge began exactly seventeen years after the first plans were made.

47. Which one is not true about the position of the Golden Gate Bridge?

A. It is located on the West Coast.

B. It connects the San Francisco Bay to The Golden Gate Bridge

C. It is quite near the ”Statue of Liberty”

D. It is off the Pacific Ocean.

48. The word” cast” is closest in meaning to….

A. measured B. exposed C. expanded D. thrown

49. What is not true about the Golden Gate Bridge?

A. The towers supporting the huge cables rise 746 feet

B. The first was first painted black with yellow stripes

C. If you travel by boat, it may be the first sight you see

D. The bridge had been expected to cost more than it really was

50. How can passing ships know where the bridge is?

A. due to the color decided by the Navy

B. because there are beacons on the top of the tower

C. because the bridge is international orange

D. thanks to the fog horns.

ĐÁP ÁN Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1 – C; 2 – A;

Choose the word which is stressed differently from the rest.

3 – d; 4 – c;

Choose from the four options given one best answer to complete each sentence.

5 – B; 6 – B; 7 – B; 8 – B; 9 – C;

10 – A; 11 – A; 12 – D; 13 – C;

14 – D; 15 – C; 16 – A;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17 – B; 18 – B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

19 – C; 20 – B;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

21 – D; 22 – C;

Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

23 – D; 24 – D; 25 – B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

26 – A; 27 – A; 28 – B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best joins each of the following pairs.

29 – A; 30 – D;

Read the passage and then choose the best answer to complete it.

31 – b; 32 – a; 33 – a; 34 – d; 35 – c;

Read the passage and then choose the best answer.

36 – d; 37 – c; 38 – b; 39 – a;

40 – a; 41 – d; 42 – b;

Read the passage and then choose the best answer.

43 – C; 44 – D; 45 – B; 46 – A; 47 – C; 48 – D; 49 – B; 50 – D;

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 – 2021.

Bạn đang đọc nội dung bài viết Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 Học Kì 1 Sở Gd&Amp;Đt Thành Phố Đà Nẵng trên website Maytinhlongthanh.com. Hy vọng một phần nào đó những thông tin mà chúng tôi đã cung cấp là rất hữu ích với bạn. Nếu nội dung bài viết hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!